Aanmeten van werkschoenen

Aanmeeten van werkschoenen

Sinds mei 2016 werk ik samen met het bedrijf NESKRID om veiligheidsschoenen aan te meten. Motivatie voor deze stap is simpel; de afgelopen jaren heb ik in mijn praktijk diverse mensen behandeld waarvan voet-, nagel-, knie- heupen-, rug- en of schouderklachten die zijn ontstaan als gevolg van foutief ingemeten veiligheidsschoenen. Ook is er een verandering in Wet- en regelgeving m.b.t. inlays/steunzolen:

Eén van de veranderingen in de nieuwe EN-ISO-20345:2011 betreft de binnenzolen van veiligheidsschoeisel. Deze worden in de nieuwe norm gezien als een essentieel onderdeel en vervanging door een ander product (wat ik voorheen deed met een podotherapeutische zool) leidt tot het vervallen van het CE-keurmerk. Dit schoeisel mag dus niet meer worden verkocht als veiligheidsschoeisel, tenzij een gecertificeerd bedrijf de zool maakt. De zool zelf wordt door mijzelf ontworpen na aanleiding van mijn onderzoek. Veiligheidsschoen en zool worden als één geheel geleverd.

Hoe worden de schoenen aangemeten?

Door een anamnese voorafgaande aan het opmeten van schoenen kunnen potentiele problemen aangekaart worden. Zo kunnen door de klant zaken als een zwakke rug en/of de neiging om trauma nagels te ontwikkelen bij dragen van stalen neuzen, besproken worden. Vervolgens wordt een grondig podotherapeutische onderzoek verricht waarbij de stand van de voeten en lichaam gemeten wordt, de bewegelijkheid en functie van de voeten beoordeelt en worden uiteraard de voeten opgemeten. Afhankelijk van de uitkomst van het podotherapeutisch onderzoek zal er gekeken worden of alleen de veiligheidsschoenen met basiszolen voldoende is, of dat er podotherapeutische zolen nodig zijn. Bij het aanmeten van de schoenen kan dan ook makkelijk rekeningen gehouden worden met onder andere een beenlengteverschil, een vervroegde afwikkelbalk bij bijvoorbeeld een hallux rigidus, of extra ruimte bij de stalen neus om trauma nagels te voorkomen. Met andere woorden er wordt maatwerk geleverd!

Waarom is de samenwerking met NESKRID nuttig?

NESKRID is een klein bedrijf, waarbij de communicatielijnen kort zijn, waardoor de werkzaamheden overzichtelijk zijn. Hierdoor is er sprake van een persoonlijke benadering. Tevens heeft NESKRID een ruim aanbod van schoenen en waardoor we voor diverse beroepsgroepen de veiligheidsschoenen kunnen verzorgen. Bij ons is zowel de bakker als de brandweerman welkom.