Kinderen

Kinderen

In de loop der jaren heb ik veel kinderen behandeld. Kinderen die sporten, soms op hoog niveau en die met blessures kampen die niet met fysiotherapie overgaan, of blessures hebben, die telkens terugkeren. Bekende kinderklachten zijn pijn aan de hielen, rug of knieën, kromme tenen, of veel zwikken. Als ouder wil je dan graag goed, helder advies krijgen. Wat van belang is bij het werken met kinderen is om te beoordelen wat wel normaal is bij een natuurlijke ontwikkeling van de kindervoet en wat is afwijkend. Te snel ingrijpen is niet goed, maar te laat ook niet.

Samenwerking

Als het om kinderen gaat, werk ik veel samen met mijn collega Inge Verhoeven, die zich gespecialiseerd heeft in cesartherapie. Bij kinderen is de groei een complicerende factor. De groei is een langdurig proces dat met spurten gaat, waardoor de spieren soms de botten niet bij kunnen houden.
Door samen te werken en eindeloos geduld met de kinderen te hebben kunnen wij er voor zorgen dat uw kind zo recht mogelijk groeit waarbij klachten op latere leeftijd zo veel mogelijk vermeden worden. Ik ben zelf moeder van inmiddels volwassen kinderen en kom uit een groot gezin en weet heel goed hoe ik kinderen het beste kan benaderen ongeacht hun leeftijd. Kinderen voelen zich altijd op hun gemak bij mij.