Rekoefeningen en advies

Rekoefeningen en advies

Katten en honden rekken de hele dag door….. wij niet! Maar eigenlijk zouden we het wel moeten! Ik onderzoek vaak mensen, die klachten hebben, waarbij simpele rekoefeningen al de pijn met 50% kunnen verminderen. Typische klachten zijn onder andere hielspoor, klacht/irritatie van de voetzoolpeesblad of een achillespees. Uit eigen ervaring weet ik, zodra dit gevoelig begint te worden en u weet welke rekoefeningen u moet doen, bent u in controle over uw lichaam en kunt u zorgen, dat het niet uit de hand loopt qua pijn. Ik maak u weer attent op het feit dat uw lichaam u heel goed weet te vertellen, wanneer er iets aan de hand is en dat u naar uw lichaam gaat luisteren ….

Rugklachten

Veel rugklachten kunnen een gevolg zijn van of te slappen spieren of juist te korte spieren. Als podotherapeut onderzoek ik letterlijk uw lichaam vanaf uw voeten tot aan uw nek en bekijk de hele keten. Als ik vermoed dat er sprake is van een disbalans in de spieren, waarbij u bijvoorbeeld een scheve bekkenstand heeft, of een verkrampte rug of tintelingen in de vingers, kijk ik welke collega het beste bij u past en verwijs ik u door. Soms worden  zolen pas gemaakt als u weer in evenwicht bent, maar vaak zijn zolen in dit soort gevallen niet nodig.