Sporters

Sporters

Als fervent duuratleet heb ik veel ervaring met sport en weet hoe frustrerend het is om niet te kunnen sporten vanwege blessures. Regelmatig bezoeken sporters mij en bespreek ik met hen hun doelen. Dan bekijken we samen de haalbaarheid en waar nodig geef ik advies om trainingen aan te passen zodat u zowel lichamelijk als geestelijk in staat bent om het gewenste niveau te halen.
Vaak kan een naar binnen kantelen van een hiel, het doorzakken van een middenvoet of voorvoet op een eenvoudige manier gecorrigeerd worden, waardoor de klachten snel verminderd kunnen worden en u  snel aan het sporten bent.

Rust

Heel vaak neemt men rust bij een blessure om men bang is dat het uit gaat breiden. Maar wat als de blessure na de rust toch telkens terugkeert? Dan is het raadzaam om langs te komen. Als podotherapeut beoordeel ik niet alleen uw voeten, maar uw hele lichaam en kijk naar het schok absorptie mechanismen in het lichaam en of ze op de juiste wijze functioneren. Zo niet wordt met u overlegd wat de beste oplossing is, zodat u weer snel aan de slag kan. Iemand, die sport, wil niet thuis zitten en rust nemen! Bij echte sporters blijkt het heel vaak iets kleins te zijn en is rust vaak niet de oplossing.

Eerlijk

Ik ben eerlijk en duidelijk in mijn advies. Dit is van groot belang om u zo snel en goed mogelijk te laten herstellen van een eventuele blessure en om u uw gestelde doelen te laten halen.

Rekoefeningen

Ik heb in de loop der jaren veel kennis in rekoefeningen opgedaan. Vaak ontstaan veel klachten, doordat er niet voldoende gerekt wordt, echt elke dag zou moeten. Dus rekoefeningen zijn een intrinsiek onderdeel van mijn behandelingen.